Despre Autor

     Marius Craciun este psiholog clinician, consilier și psihoterapeut, doctor în psihologie. 

Cadru didactic asociat al Facultății de Psihologie şi Stiințele Educației din cadrul Universităţii Babeș Bolyai, Cluj-Napoca. 

Predă cursuri de Psihologia Sportului la Facultatea de Educație Fizică și Sport şi a Facultatea de Psihologie, nivel de licență și masterat. 

Face consiliere psihologică pentru sportivi și workshop-uri pentru antrenori. 

A elaborat un număr de 6 cărţi în domeniul psihologiei Sportului şi are peste 5O de articole publicate în țară şi strainătate.

Fost sportiv de performanță, a jucat baschet timp de 15 ani numai la Clubul ‘U’ Cluj fiind selecționat şi în Lotul Național. Din anul 1999 a fost psihologul Lotului Olimpic de judo iar din 2009 este psiholog la Clubul Sportiv Universitatea Cluj.

Continuă activitatea sportivă fiind membru al unei echipe de veterani cu care participă la turnee în ţară și străinătate. De asemenea participă la curse cicliste pentru amatori.

Tehnicile şi strategiile cuprinse în acest ghid ajută sportivi să își dezvolte abilitățile mintale necesare pentru atingerea excelenței în sport dar și în viață. Cunoştiințele sunt prezentate într-un limbaj accesibil, fiind vizate abilități mintale cum ar fi: 

  • reglarea activării;
  • gestionarea emoţiilor;
  • alegerea obiectivelor:
  • motivația, 
  • controlul atențional, 
  • imageria mintală, 
  • încrederea și multe altele.

   Fără a propune soluții miraculoase, ghidul este destinat în Primul rând sportivilor, dar poate fi folosit de antrenori și părinți sau de către oricine este dornic să-și atingă obiectivele Şi să realizeze performanțe în tot ceea ce întreprind (activitate profesională,scolară, dezvoltare personală).